Potilaskertomus

Veikko on metalliteollisuuden alalla työskentelevä työnjohtaja. Hän on ollut jokseenkin terve lukuunottamatta kroonista alaselkäkipua, josta hän on kärsinyt useita vuosia. Säännöllinen uintiharrastus lievittää selkäoireita, mutta ajoittain hän käyttää myös kipulääkettä.

Yöllisten vessakäyntien lisääntyminen alkoi kiinnittää Veikon vaimon huomiota ja hän yritti puhua asiasta Veikon kanssa useaan otteeseen. Veikko itse ei kuitenkaan ollut huolestunut asiasta.

Vaimolle selvisi myös, että Veikko joutui päivisinkin käymään vessassa lukuisia kertoja ja että hänelle tuli usein yhtäkkinen, pakottava vessahätä. Muutaman kerran oli käynyt niinkin, ettei hän ehtinyt vessaan ajoissa.

Veikko alkoi vältellä ihmisten tapaamista.

Vaikka Veikko ei pitänytkään ongelmaansa hankalana, hän ei ollut halukas lähtemään vierailuille eikä julkisiin tilaisuuksiin. Tämä alkoi häiritä hänen puolisoaan ja riitoja asiasta syntyi tämän tästä.

Vaikka vaimo oli puhunut lääkäriin menosta useasti, Veikko ei uskonut siitä olevan hyötyä. Lopulta hän kuitenkin suostui lääkärin puheille.

Veikon yllätykseksi ongelmasta ei ollutkaan niin vaikea keskustella kuin hän oli kuvitellut. Ja apukin löytyi. Lääkärin määräämällä, virtsarakkoa hillitsevällä lääkehoidolla Veikon ongelma on nyt hallinnassa. Virtsalla käyntien määrä on normalisoitunut eikä pakottavaa kiirettä vessaan enää tule.

"Jälkeenpäin ajatellen viivyttelin aivan turhaan avun hakemista."